Team Rivka stelt zich voor

Op de socials maar ook op deze internetpagina willen wij veel betrokkenen bij Rivka in de komende maanden aan u voor stellen.

We beginnen bij Frank Haanschoten

Maak kennis met mij, Frank Haanschoten, een 55-jarige regisseur van Rivka, de christelijke musicalgroep uit Barneveld. Al 15 jaar maak ik deel uit van deze geweldige club. Het is keer op keer een prachtig proces om een productie te leiden. We beginnen met een blanco canvas en kiezen vervolgens een onderwerp voor onze volgende musical. Dan duiken we diep in de Bijbel om het verhaal goed te begrijpen, lijnen te ontdekken en een plot te ontwikkelen. Het is fantastisch om samen met de spelers een complete musical tot leven te brengen. Talenten van alle leeftijden bundelen hun krachten: acteurs, musici, choreografen, technici, kledingontwerpers, decorbouwers, en meer. Als regisseur geef ik sturing aan dit hele proces om ervoor te zorgen dat de musical een prachtig geheel wordt.
 
Het is belangrijk voor mij dat iedereen zich inzet en zijn of haar talenten benut. We streven er ook naar om onze vaardigheden verder te ontwikkelen door middel van drama en zanglessen. We streven naar perfectie, maar het is ook essentieel dat we plezier hebben tijdens dit creatieve proces. Ik krijg ontzettend veel energie van deze geweldige mensen in de groep.
 
Door samen de boodschap van de Bijbel te verkennen, leer ik zelf ook veel over wie God is. We hopen dat onze creatieve manier van vertellen meer mensen zal bemoedigen!
Wil je het eindresultaat beleven van waar de groep al 2 jaar aan werkt? Reserveer dan nu een zitplaats voor “Bewogen” op 4 of 5 oktober 2024 in het prachtige Schaffelaar Theater. We zien je graag daar!

 
De tweede die zich voorstelt is Wilma van Heerikhuize
Ik ben Wilma van Heerikhuize, 57 jaar, souffleuse van Rivka.
Bij de vorige musical ben ik dankzij Frank halverwege het oefenen bij Rivka betrokken geraakt. Dit doe ik met heel veel plezier.
Ik verwonder mij er over hoe er met zoveel passie een musical in elkaar wordt gezet. Vooral het feit dat er wordt gezocht naar: Wat zegt de Bijbel hier over? Avonden aan Bijbelstudies zijn hier aan vooraf gegaan. Bij elke oefenavond wordt deze vraag gesteld. Samen zoeken naar wat God ons te zeggen heeft.
 
Elke oefenavond wordt er gebeden of wij een instrument mogen zijn in Gods hand. Of er mensen door de musical in aanraking mogen komen met God, zodat God aan Zijn eer zal komen. Daarnaast zien we de musical ‘groeien’. Heel mooi om te zien. Bijzonder om op deze manier mee te mogen werken aan de uitbreiding van Gods Koninkrijk!
 
Dank u wel Vader voor deze bijzondere groep!
 
 
 
Janneke Berg is de derde in deze rij:
Het is weer donderdagavond, ik mag weer na de musical avond een avond waar ik van oplaat. Een avond waar ik mijn hele zijn in kan zetten! En dat al meer dan 12 jaar want ik ben er vanaf het begin bij. Elke musical is anders en elk proces is anders. Van leeg blad tot een musical is heel proces van schrijven, schrappen. Wat ik ook leuk vind is dat we met elkaar ook steeds beter worden in spel, zang, techniek etc. Het is een geschenk van God dat we dit mogen doen en dat we God ermee mogen dienen. Ik kan niet wachten tot het oktober is!! Kom je ook??
 
 
Teuny Bokkers::
Ik ben Teuny Bokkers en woon in Achterveld. Ik doe voor de tweede keer mee met de musical. Ook voor mij is t een mooi gebeuren.Zo met elkaar uit de bijbel de wonderlijke gebeurtenissen te spelen. Maar ook zo leuk met jongeren en ouderen bezig te zijn. We beginnen altijd met een inleiding en gebed.En wat een spirit zit daar bij! De muziek groep die ook mee doet is prachtig!
 
Zo met elkaar vormen we een mooi geheel! We gaan nog veel oefenen om straks in oktober een mooi stuk neer te zetten. Dat we dit samen met veel liefde en passie mogen doen. Ziende op onze Hemelse Vader die er altijd bij is.

Gerrit Aalvanger

Als je mij enkele jaren geleden had gevraagd of Rivka iets voor mij zou zijn, zou ik je vreemd aangekeken hebben. Creativiteit en acteren zijn niet bepaald op mijn lijf geschreven. Bij de vorige musical ben ik er toch bij betrokken geraakt door de PR te verzorgen. Inmiddels ben ik ook met een coordinerende rol in het bestuur terecht gekomen. Ik vind het schitterend om te zien welke talenten er op dit gebied zijn; binnen zowel onze kerk als daarbuiten. Ik weet nog goed hoe ik een tijdje geleden tegen een speler zei dat ik het idee had dat een andere speler niet lekker in zijn vel zat. Had echter alles te maken met de rol welke hij mag gaan spelen bij de nieuwe musical Bewogen. Was ook mooi om het proces langs de zijlijn te volgen met betrekking tot deze musical. Hoe bijbelgedeeltes uitgeplozen werden, en worden, hoe ook nu nog het team gewezen wordt op een actuele podcast over het thema. Nee acteren past mij niet maar ik ben wel dankbaar dat ik andere gaven wel mag gebruiken bij deze musical en als ik soms bij het kijken tijdens het oefenen al stil gezet wordt, hoe zal het dan straks zijn op 4 en 5 oktober? Mag ik jou en u daar ontmoeten?

Elvera Nap

Van kinds af aan heb ik me altijd al thuis gevoeld op het toneel, en deze oktober sta ik voor de vijfde keer op de planken met een productie van Rivka. Toen ik in januari 2015 betrokken raakte bij het schrijven van een nieuw stuk voor Rivka, kwamen mijn grootste passies tot uiting, waaronder het grondig verkennen van een thema of verhaal en het volledig inleven in de personages die het hebben beleefd. Wat ik zo prachtig vind, is dat je zo diep in een verhaal kunt duiken dat je de emoties van de personages zelf voelt, wat het nog indrukwekkender en persoonlijker maakt. Ik nodig je van harte uit om aanwezig te zijn bij een van onze voorstellingen op 4 of 5 oktober en om meegevoerd te worden in het verhaal, en het vanuit een ander perspectief te ervaren door het live te zien

Joost van Leijenhorst

Wat beweegt mij om mee te doen met Rivka? Goede vraag, ja dat wat je op de foto ziet eigenlijk. Dat vat het wel samen.
Wie ik ben? Ik ben Joost, dit is mijn tweede Rivka productie en ik hou enorm van creatieve processen en om me daarin te ontwikkelen. Ik vind het mooi om met een enthousiaste en gezellige groep mensen op avontuur te gaan. Om samen op te staan, in beweging te komen en ons te verdiepen in de Bijbel, te leren, te verwonderen en meer van God te ontdekken. Te luisteren naar wat God ons te vertellen heeft met het gedeelte waar we dit keer voor gekozen hebben. Dit op een creatieve manier vorm te geven in een musical, van leeg papier tot podium. Daarin verbindend, in mogelijkheden denkend, vormend betrokken te zijn. In dat proces elkaar te zien, te leren kennen, bij te staan, water te geven, tot bloei te zien komen. Samen op te lopen, te lachen, te zijn, te delen, te spelen, te maken, te zingen. Elkaar in onze kracht te zetten, het donker buiten te houden, elkaar niet in de schaduw maar in het Licht zetten, ons samen op het Licht te richten en zo onze talenten te laten schitteren, ieder op zijn plek. Zodat we samen als één mogen getuigen tijdens het optreden. Iets mogen laten zien van degene die ons beweegt, van God. Dat vind ik schitterend, dat beweegt mij om mee te doen met Rivka.
Wie ik ben? Oh op de foto? Ik sta achter Mozes (de man met de staf), die met dezelfde krullen, lachend, met twee handen in de lucht
Joost

Jaap van Kruistum

Vanaf het begin ben ik betrokken bij Rivka. Inmiddels zo´n 12 jaar.
Het is geweldig om met een groep gemotiveerde mensen iets moois neer te zetten. Vanaf het moment dat we een onderwerp kiezen, dit samen uit te diepen, de boodschap en essentie van het onderwerp om te zetten naar een voorstelling dat mensen aanspreekt en raakt.
Toneel heeft mij in een zekere mate gevormd. Het heeft me geleerd om buiten mijn comfortzone te treden, nieuwe dingen te doen en ontdekken die ik nooit durfde. Het heeft me mijn zelfvertrouwen, zekerheid versterkt. Het is een fantastische hobby!
 
Jaap

Jan Bruil

Hallo,
Mijn naam is Jan Bruil. Hoe kom je bij een musical terecht? Een aantal jaar geleden wees mijn vrouw me erop dat ze bij Rivka mannelijke spelers zochten. Heb er toen een berichtje aan gewaagd. En een aantal weken later was het een feit. Ik mocht meespelen in het Rivka team. Als er iets is waar ik nooit spijt van heb gehad dan is dat het wel. Wat een genoegen en zegen is het om met een stel zeer mooie mensen een musical te mogen maken. In 2022 mocht ik voor het eerst in het schaffelaartheater op de planken staan. Wat was ik zenuwachtig, maar wat heeft het veel gebracht. We mochten de woestijnreis van het volk Israel uitbeelden en zingen. Wat enorm gaaf om te doen zeg. In 2024 hoop ik weer op de planken te staan. Er moet nog veel gebeuren maar 4 en 5 oktober hopen we er als groep weer klaar voor te zijn. Ook dit jaar hopen we weer een mooie bijbelse boodschap aan u te brengen. U komt toch ook?
 
Jan

Dita van Ravenhorst

Meedoen met Rivka is fantastisch!
Al jaren leek het me leuk om iets met toneel te gaan doen. Vorig jaar kwam Rivka op mijn pad, en sinds november mag ik meespelen en meedenken met deze mooie groep mensen. Samen zingen en samen spelen is echt zó leuk; ik word er elke keer weer blij van! Rivka is een fijne groep waar je je direct thuis voelt. Je kunt helemaal jezelf zijn.
Mijn naam is Dita van Ravenhorst en ik nodig u uit om de musical “Bewogen” te komen bekijken.

Welkom op 4 en 5 oktober