Over ons

Nadat de musicalgroep Rivka diverse keren opgetreden had tijdens de jeugdweken van de Hervormde Kerk in Barneveld, is Rivka als musicalgroep verder gegaan en zijn er inmiddels diverse optredens verzorgd in het Schaffelaartheater van Barneveld.

Rivka, afgeleid van Rebekka, is een Hebreeuwse meisjesnaam wat betekent ‘verbinden’. Een andere betekenis van Rivka is ‘dienen van God’. Ons doel is om God te dienen door de verhalen vanuit de Bijbel te verbinden met mensen in deze tijd. Dit doen wij op een geheel eigen wijze. Wij verdiepen ons in een bijbelgedeelte en zetten dit om in een musical. Dit resulteert in vernieuwende musicals waarin wij vertellen over Gods liefde. Zo krijgt een oud bijbelverhaal een nieuw jasje.

Als musicalgroep getuigen wij van ons geloof en het evangelie waarbij wij onze talenten gebruiken in de musical. Wij hopen zo mensen die daar getuige van zijn in het theater weer mogen getuigen van het evangelie naar andere mensen.

Als groep beleven  wij veel plezier in de voorbereidingen.  Elke avond is weer verrassend. Het mooie is dat je alleen een script niet kunt schrijven. Hiervoor heb je elkaar nodig. Als onderdeel van God’s gemeente en samen met God proberen wij eens per twee jaar een script te schrijven en te spelen. Met onze musicals willen we christenen maar ook niet-christenen te inspireren. Iedereen is welkom bij de voorstellingen. Onze nieuwe musical ‘Bewogen’ hopen we op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2024 op te voeren. De vorige  voorstelling ‘Zandlopers’ is in september 2022 opgevoerd.

Rivka bestaat bij de musical welke we in 2024 uit hopen te voeren uit een groep van ca 20 acteurs; dit naast de medewerking van muzikanten. Verdere betrokkenen zijn actief op het gebied van onder meer het maken van kleding, technici voor licht en geluid en PR.  Totaal zijn er circa 30 personen bij betrokken.

Het bestuur bestaat uit:

voorzitter Gerrit Aalvanger

Secretaris Eline Lucas

Penningmeester Wilma van Heerikhuize

Musical productie: Frank Haanschoten

Adviserend lid: Koos Tadema

Wilt u RIVKA steunen met een gift? Vanzelfsprekend kan dat. Wij vallen onder de verantwoordelijkheid van de Hervormde Gemeente van Barneveld. Uw gift is dan ook fiscaal aftrekbaar. Ons bankrekeningnummer is NL78RABO0373747799