Het schrijfproces

Na enkele maanden is het stof van de vorige productie neergedaald. We kijken terug op een mooie musical, het was een intense en waardevolle reis. We hebben het pagina’s dikke script opgeborgen in het Rivka-archief.
En nu? Nu kijken we vooruit en wat ligt daar? Een lege witte bladzijde. Deze bladzijde hebben we begin 2023 samen neergelegd als start van een nieuw schrijfproces waarin we om de week samenkomen. Leuk en gezellig om iedereen weer te zien; herinneringen, verhalen en ideeën te delen. Maar ook spannend, wat komt er op het lege vel papier? Waar gaan we het over hebben? Welk verhaal gaan we vertellen?
Dit blijft een bijzonder fascinerend proces, waarvan we uit ervaring weten dat we daar vol vertrouwen in mogen gaan. Zo hebben we ideeën gedeeld, en zijn we samen tot een onderwerpkeuze gekomen.

Nu zijn we samen onderweg, het idee staat op papier, de eerste bladzijden van het nieuwe script worden op dit moment geschreven. Het raamwerk krijgt steeds meer vorm. Op de schrijfavonden studeren we in de Bijbel, zoeken, spelen, delen, lachen en leren we samen. Er begint iets zichtbaar te worden. Er komt beweging, het verhaal begint tot leven te komen. We komen samen tot nieuwe inzichten en ideeën. Getuigen van ons geloof door gegeven talenten en elkaar iets laten zien van wat er in ons leeft.
Dit proberen we te vangen in het script, zodat er na de zomer een pagina’s dik exemplaar klaar ligt om mee te gaan repeteren. Zodat we in oktober 2024 aan het publiek kunnen laten ervaren welke reis we hebben doorgemaakt sinds januari 2023. Om te laten zien welk verhaal we deze keer mogen vertellen.

Graag laten we jullie tijdens het optreden delen in het plezier en de passie die wij ervaren met elkaar bij Rivka.
Van lege pagina tot doorleefde nieuwe musical. Wees er getuige van en komt dat zien!

Joost van Leijenhorst